yaw!!

fuh..fuh... puhhhh!!! haish habuk..

gilee kentang dh lame x update blog.. berdebu..

hmm.. new update.. i quit my current job..sbb??? TETTTTttt...

now tanam balik r anggur..

dats all..daaa~~~

ntah pape

yellow..

aduh.. just arrived home safely.. amin..

baru jek g interview tadi (interview lagi?? x abes2..) ... uishh serabutnye otak..

penah dtg u'all bile dh abes intebiu pas2 masuk kreta pikir balik.. betul ke ape aku ckp tadi?? encik tu phm ke x?? die nampak ke aku time presentation tu???

arghhh!!! sume perasann bongok ni tetibe muncul.. aduihh.. ni yg bikin aku nebes tahap karma..

asik dok pikiaqqqq along the way smpai smpai umah.. pas2 mak ayah tnye..

mak: ok ke kak?? cmne intebiu?? boleh jawap??

me: ha..ok je.. boleh.. (ya Allah dlm hati dh bergelodak mcm kacau milo)

yelah kan..mst nak puaskan hati mak so dat die pon x riso..kan??

aish..kapan pikir2 ni bakal ilang.. dh r resultnye awal bulan nanti.. WAAA!!! suffer nyee... mencii

'S'

just now baru balik dr jalan TAR, selayang mall... woohoooOo.. seronoknye SALE gile babeng punye.. (eventhou x de duit x kira!!!)

terigat cite white chick signature dorang bile nak shopping..


comeyll kan... =) ... .. .. shooopinggg~~~
video

The typical 19 excuses to why the hijab shouldn’t be worn. Checkout dis girls

spell-it-right

Abaeté: Ah-bye-ah-tay

Akris: Ah-krees

Alber Elbaz: Al-behr Elle-baz

Alejandro Ingelmo: Ah-lay-han-dro In-jell-mo

Alessandro Dell’Acqua: Ah-less-san-dro Dell-lack-wa

Ann Demeulemeester: Anne Duh-muh-le-mees-ter

Andy The-Anh: An-dee Tay-Ann

Aquascutum: Ah-kwa-skoo-tum

Arthur Mendonça: Ar-thur Men-doe-sa

Andrew Gn: Andrew Jen (rhymes with “pen”)

Anya Hindmarch: Awn-ya Heind-march

Armani Privé: Are-mahn-ee Pree-vay

Badgley Mischka: Badge-lee Meesh-ka

Balenciaga: Bah-len-see-a-ga

Balmain: Bahl-mahn

Bebe: Bee-bee

Behnaz Sarafpour: Bay-naz Seh-raf-poor

Bottega Veneta: Bo-ttayga Ven-e-ta

Burberry Prorsum: Burr-bury Proar-sum

Carolina Herrera: Care-o-lee-na Her-air-ra

Cesare Paciotti: Che-sah-ray Pah-cho-tee

Chaiken: Chay-ken

Charriol: Sha-ree-ol

Chloé: Klo-ay

Christian Louboutin: Kris-tyen Loo-boo-tahn (rhymes with the French word “vin”)

Coco Rocha: Ko-Ko Row-sha

Consuelo Castglioni: Kon-sway-low Cass-till-e-an-ee

Dolce & Gabbana: Dole-chay and Gab-bah-nah

Doo.Ri: Doo-ree

Dries Van Noten: Drees Van Know-tin

Elsa Schiaparelli: EL-sa She-a-pa-REHL-lee

Erdem Moralioglu: Ur-demm Mor-al-e-o-glue

Ermenegildo Zegna: Er-men-a-geel-do Zen-ya

Gareth Pugh: Gare-eth Pew

Giambattista Valli: Jam-ba-tee-sta Valley

Giles: Jylez (not Gillies as it was once pronounced by an intern)

Givenchy: Jhee-von-shee (not Ga-vin-chee a la Whitney Port)

Giuseppe Zanotti: Ji-sepe-ee Za-not-ee

Halston: Hall-stun

Hanii Y: Han-ee Y

Hedi Slimane: Eddy Sli-main

Hermés: Air-mez

Hervé Léger: Uhr-vay Lay-zhay

Hussein Chalayan: Who-sane Sha-lie-an

Irina Lazareanu: Eye-ree-na La-za-ree-new

Jean Paul Gaultier: Jawn Paul Go-tee-eh

Joeffer Caoc: Joe-fur Kay-ock

Juergen Teller: Yur-gen Tell-ler

Kwiat: Kwee-aht

Lanvin: Lawn-vahn (rhymes with “vin,” as in the French word for “wine”)

Loewe: Low-ev-aeh

Louis Vuitton: Loo-wee Vee-than

Madame Grés: Ma-dam Gray

Manbocher: Mayn-bow-shay

Marchesa: Mar-kay-sa

Miu Miu: Mew Mew

Miuccia Prada: Mee-ew-cha Praa-daa

Monique Lhullier: Mo-neek Loo-lee-ay

Moschino: Mo-ski-no

Narciso Rodriguez: Nar-see-so Raw-dree-gez

Net-A-Porter: Net-A-Por-tay (rhymes with pret-a-porter, en francais s’il vous plait!)

Nicolas GhesquiPre: Ni-co-la Jess-kee-air

Olivier Theyskens: Oh-liv-ee-yay Tay-skins

Pauric Sweeney: Pore-ig Swee-knee

Phi: Fee

Pierre Cardin: Pee-air Kar-dain

Proenza Schouler: Pro-en-za Skool-er

Ralph Lauren: Ralph Lauren (as in Lauren the girl’s name, not Sophia Loren)

Rei Kawakubo: Ray Kah-wah-koo-bow

Rodarte: Row-dar-tay

Sonia Rykiel: Sawn-ya Ree-kee-eel

Sophia Kokosolaki: So-fee-ah Ko-ko-sa-lah-kee

Thakoon: Ta-koon

Thien Le: Tee-yen

Lay Thierry Mugler: Tee-air-ree Mew-glur

Tibi: Tbi (not Tee-bee)

Tocca: Toe-kaTse:

Say Versace: Vur-sah-chee

Vionnet: Vee-oh-nay

Yohji Yamamoto: Yo-jee Ya-ma-mo-toe

Yves Saint Laurent: Eev-Sayn Lorahn (the T is silent)

p/s : pssttt...don u notice that all the names above were designers?? haha.. berkahak sebut sorang2

aloha

salam..hehe

lama dh kn x update blog. asik letak gambar jek. mst yg blog-walking @ x sengaja lalu lalang mst ingat *ee..bosan betul blog die. asik letak gambar jek.. baik buat acount tumblr..
haha..sukati r kan.. blog aku!!

etceli x de mende yg interesting pon nk share.. evryday, evrything, evrybody sume samee jek~~ x de mende yg special.. lain r aku dh de boypren..wahh!! haruslah dikecohkan...haha poyo!!

hurm.. dis time nak reblog @ repost article (article ke??) yg aus post kt facebook die (bleh plak amoi ni x published kat sume org..lupe kot noh auss..) bout us dolu2 time skolah. time muke slebe.tudung senget. baju kurang iron. tapi...still wangi!!! al-maklumlah skolah gegirl. x de sape nak tgk kecuali ustaz..haha

bile read thru mmg gelak sorang2. rasa cam nak g skolah then record balik ape yg aus tulis tu.. kan..kan..mesti best!! bleh bg anak-cucu-cicit tgk..

Post kali ni mmg berjela.. x kire nak ltk jugak!! sukatilah kan..
so...ape lagi...jom layan~~~


Ditulis pada tahun 2004 sebelum SPM gua rasa~

Eliara’s Sweet 7teen

Hai! Apa kata anda semua ‘take a break’ selepas mengharungi beberapa ‘pit stop’ yang membosankan? Ha! Ha! Ha! Okay! Sekarang ni, saya akan memperkenalkan awek-awek Eliara yang rata-ratanya boleh dikatakan cun-cun belaka. Betul!! Kepada sesiapa yang mengenali kami, 5 Eliara pasti akan menganggukkan kepala mereka tanda bersetuju dengan pendapat saya ni.

Bermula dengan Cik Emiza Alias yang cantik dan putih melepak sebagai guru kelas a.k.a buah hati pengarang jantung kami sekeluarga. Beliau juga seorang guru Bahasa Inggeris. First time tengok Cik Emiza tu memang tak expect dia guru tau! Kalah student!! Hmm, ketua tingkatan kami pulak bernama Rabiatul Adawiyah a.k.a Ruby yang suka buat lawak poyo dia. Aha! Dia ni memang expert kalau bab buat mimik muka ni. Clown of the year! Zetty Adzreena, penolong ketua tingkatan kami yang sentiasa manis dan suka tersenyum. Kesian dia sebab kena geng dengan Ruby. Hai….Anyway, salute ah Zetty!

Ceti haram! Here she comes!! Siapa lagi kalau bukan Nor Aida?! Kalau dia buka mulut je nak minta duit kelas mesti semua orang mengeluh bosan. Ish! Pokai la dey. Since dok asrama ni, memang banyak duit yang keluar dari poket ni. Kalau nak tahu, Ika Farisa yang bermata kuyu tu memang kuat membebel. Suara cam halilintar kuatnya mak aih! Jalannya tertonggek-tonggek mengalahkan Saloma wooo! Phewwitt!! Emm, awek yang sorang ni pun boleh dikatakan geng dengan Ika. Membebelnya nombor satu! Tangan buat kerja, tapi mulut pun ikut kerja gak! Dapat duit tak pe la. Budak paling cuak dalam Eliara iaitu Syabrina!! Give her a big clap! He,he. Ah! Lupakan diorang tu. Personaliti Buletin PRS, K.P Seseri iaitu Asma Amalina yang ayu lagi gebu kulitnya. Pergh, jangan kena tipu dengan perwatakan dia. Dia ni nakal dan licik gile! Trust me! Perasan awek Sendoh bin Cendol.

Kembar tapi tak serupa! Aik, Form Five ada twin ke? He. He. Siapa lagi kalau bukan Nur Salwani dan Lydia Norshafina? The Don and The Som! Wani tu kalau nyanyi merosakkan lagu je. Peminat Misha tu! Pakistan mali! Lydia lak, partner sebelah dia dan setia aje bersama dengan Wani. Dia ada abang tu…ehem! Snoopy addicted!! Mukanya pun hampir cam Snoopy gak. Serious!! Nur Haidar la budak tu! Tak habis-habis dengan patung Snoopy dia. Pernah sekali tu merajuk sebab Snoopy dia kena curi! Ha! Ha! Diam-diam ubi berisi. Itulah dia Nurul Aqilah. Minah kaki tidur ni selalu je tersengguk-sengguk dalam kelas, konon dah faham la. Tapi, sekali keluar result gempak woo!! Top ten!! Oh, sebelum terlupa, Ainaa Farhana budak paling blues Eliara yang sporting habis! Gila komik macam saya gak. Kalau time Agama, bab kahwin la favourite dia. Hish, gatal no!

Masya Allah! Tengok kiri, muka dia! Tengok kanan, muka dia lagi! Ke mana aje mesti nak bertempek awek dua orang ni! Maisarah dan Siti Safiah yang cute! Ya Allah, sekali tengok mata stim Piah ni memang menggoda habis! Solid! Ah, member dia tu aneroxia wannabe. Dah kurus pun sibuk nak diet. Kan Mai?! Huaaa, lagi sorang awek namanya Siti Liyana. Suaranya sedap sangat, pandai menyanyi. Dia ni tak habis perasan berkakak angkatkan Avril Lavinge. Hmm, orang rasa Avril tu tak kenal pun dia. Eh, janganlah terasa Nana comel? Anyway, dia memang baik!

Kecik tapi cute!! Nor Izayu, I miss you! Ops, tersasul lak. Ayu pula berwajah klasik, ala-ala ustazah dan kaki tidur. Confirm! Setiap subjek dia mesti tidur! Dua minit pun jadilah. Ha! Minah yang sorang lagi ni tekun aje study, maklumlah SPM is just around the corner! Kan Nur Hidayah? Kekadang dia ni suka gelak walaupun tak kelakar. He!He! Awet mudalah katakan? Tak apalah. Wah! Partner sebelah dia ialah Ainna Salwa. Jeng! Jeng! Jeng! Masya Allah tak tahu nak kata apa kat Ainna ni. Berangan nombor satu! Selalu je termenung especially time Cikgu Hazilah. Tak tahulah kenapa?! Ke teringatkan orang kat Perlis tu? Okaylah, tak lupa juga kepada pelakon kartun yang telah direject walaupun 10 kali menjalani pemilihan. Kesian. Tu la dia Nur Farhanah a.k.a Sotongius dan Fatin Izzati yang berangan-angan membintangi Siri Oggy and The Cockroaches! Kalau korang borak dengan Farah kan, memang penat la berbuih mulut! Dia ni ada masalah pendengaran sikit, ala-ala pekak badak gitu?! Namun begitu, awek tinggi lampai ni memang cerdik. Tidur pun boleh score! Jealous hem! The pinky gurl eva, Izzy! Yang sorang ni minah camera. 24 jam dok tangkap gambar memanjang. Dari buang filem, baik tangkap gambar saya aje! Mau tak mau?

All right! Karang ada yang tak puas hati lak. Eheh, relek dulu tak habis lagi cerita ni. Ni ada kawan baik ni, nama dia Nooraisyah dan Noormariyana. Dari pagi sampai petang sure sama-sama je. Nasib baik sorang Dendro, sorang Epi. Hah, muka Mariyana ni sebijik macam Nasha Aziz. Agaknya terkena kenan Nasha Aziz kot semasa dalam kandungan ibunya lagi? Mungkinkah? Aisyah lak muka relek je, tak de perasaan. He. He. Hah! Ni lagi sorang, manja terlajak! Gedik betul! Siapa lagi kalau bukan Adibah @ Beba. Walaupun demikian, dia seorang pencinta haiwan. Besar nanti nak jadi Archeologist. Minat Sejarah siot!! Tak pela. Biar gedik, asalkan baik. Tak gitu Beba? Ops, baru teringat! Amalina Ayu ialah awek Eliara yang paling kurus! Kurus keding cam batang kayu! Tak cukup nutrient. Suara dia nyaring gila! Sebatu boleh dengar! Siti Nurul Asyikin yang cute dan mata dia terkedip-kedip je. Habit kot? Dia suka melukis kartun. Awek Melaka dengan senyumannya selebar 5 inci mungkin? Tak sempat nak measure ah. Tu la dia Mardhiah atau…apa? Kak Arm? Please la. Aha, ha! Dia ni suka betul gaduh dengan Nashita, kawan sebelah dia. Konon cam laki bini la tu walaupun hakikatnya tidak. Wah, Nashita la awek paling tinggi dalam Eliara dan wajahnya manis dipandang orang. Cewahh! Cakap lembut je sampai tak dengar…transistor rosak ke kak? Nadhiah @ Dee, awek tinggi yang bersuarakan itik gembo-gembo. Ini confirm asli, bukan dubbing lagi! High pitch tu! Kan Dee, kan?!

Auww! Penggoda 2004 Seseri!! Inilah dia Noradilah! Senyuman,lirikan serta aksinya yang bersahaja cukup untuk membuatkan si pemerhati tergoda, terpegun dan terpana sekejap. Kejap je, jangan nak perasan eh Adil! Oh ya, belum tengok lagi gaya dia tidur. Wow!! Ehem, Fatin Izyan pula raja memekak Eliara. Mulutnya pot pet pot pet berborak dengan member sebelah dia, Nor Aisya a.k.a Auz a.k.a SZN yang sentiasa cool je. He! He! He! Hm, budak dua orang ni selalu kena marah dengan kelas, ops…bebudak dalam kelas ni la sebab bisingnya terlampau-lampau. Tak tahu kenapa? Susah nak control volume da! Saja bikin havoc untuk tahun terakhir ni. Hu, hu, hu.

Nampaknya, cerita saya dah sampai ke penghujungnya. Sebelum itu, biarlah saya membuat kesimpulan tentang student Eliara. Mereka semua ni baik belaka, cute dan comel. Semua pun pandai cuma malas je. Aha, kalau nak tahu kelas 5 Eliara la kelas yang paling best, havoc dan popular di Seseri ni! Okay, saya sudahi cerita ini dengan surah al-Asr dan tasbih kifarah. Eliara Berkualiti, Aspirasi Seseri. Amin.

Oleh: Nor Aisya bte. Nor Azham -5 Eliara-

Idea: Nor Aisya Nor Azham, Nadhiah Abd. Rahman dan Noradilah Abdul Hamid.

The End

p/s: wahhhh..best!! aku suke.. dingatkan blk dulu time jd head class, asik aku jek yg kene refill marker pen.. x suke tau.. gile malas nk g opis ltk dakwat..